Aubergine

Ikväll har Alfta-Anna varit hemma hos mig och käkat pasta. Jag lagade min älsklingspasta, la pasta alla Norma. Mmmums. Tomatsås med parmesan, aubergine och mozzarella. Det är så jäkla gott så jag inte kan sluta äta förrän den är slut. Aubergine är min älsklingsgrönsak, speciellt ihop med tomat. Det fick jag mycket av i Italien, fast jag får egentligen lika mycket av det här eftersom det smakar lika förbannat bra med aubergine i Sverige som i Italien. Om jag var en grönsak skulle jag vara en aubergine, och då skulle alla killar vara tomater, bifftomater. Fler anledningar till att jag skulle vara en aubergine är för att de är långa och har en konstig form precis som jag. Tänk er armar och ben och lite lockar istället för blast på en aubergine så har ni mig! Jag brukar ju gå på spinning, undrar hur en svettig aubergine ser ut? AA, men skit i det nu. Usch, jag är så jäkla mätt som en plätt att jag tror jag kolavippar snart....

I min nya klass går det en snubbe som ser ut som Jesus. Knäppt egentligen, när en kille ser ut som en gud är han snygg, om han ser ut som en grekisk gud är han näst intill perfekt men om han ser ut som Jesus ser han ut som en jävla lodare. 

Miss...

Ja....så råkade jag ju såklart begå världens misstag i går..........Lite småhemligt, lite smått...hmm.....och väldigt stort.... haha

Sommaren

Det bästa med att vara tillbaka i Karlstad är att jag får träna på SATS igen och att jag får gå på Yoga som min rygg och mina ben mår oförskämt bra av. Nu är sommarn slut men jag måste säga att jag fått varit med om den bästa sommaren på säkert 5 år!! Det absolut bästa var:

*Upptäcktsfärden med Elin
*Åka båt
*Vindsurfa
*Strindbergsmuseet
*Weekend på Gotland
*Alla stunder med kissar och vovvarna
*Bönhuscafè i Trödje med loppis
*Allsång och volleyboll i bönhuset
*Jordgubbar, smultron, blåbär och hallonplockning
*Alla korta utflykter med mamma och pappa
*
Äh faaan, jag orkar inte skriva mer. Mycket var  bra i alla fall!!! =) Nästa vecka blir det också bra för då åker jag till mitt älskade Roooooom =)

Gospel

Jag fick plötsligt en obeskrivlig känsla....precis som att jag har lust att sjunga gospel. What????

Sista dagarna hemma

Nu befinner sommarlovet sig på sin mörkaste höst, på lördag bär det av till Värmland igen och på måndag börjar skolan. Iofs tycker jag det är kul att skolan börjar men va fan.... Varför gå i skolan i Karlstad när man kan göra det nån annan stans? hmpfff....... tänkte försöka ta till vara på de sista dagarna hemma men då blev man ju påpumpad massa jobb och grejer.... o i natt kunde jag inte sova så jag vaknade inte förrän halv 12, så jävla värdelöst.....aja.... Jag fick ju en härlig weekend på Gotland iaf! Ett ruskigt kungligt avslut på en för övrigt toppensommar! Jag och JulleHurtBulle klättrade på raukar, fast en höll vi på att inte komma ner från så brandkår och räddningstjänst fick rycka ut. De hissade ner en lian från en helikopter som vi fick ta tag i, sen fick vi åka lian hem. Dessutom var vi på Elvis-cafè och käkade saffranspankaka och drack troccadero. Det var röjigt kan jag lova. Men det var riktigt grymt faktiskt, helt underbara omgivningar. Hon bor på en gård från 1600 talet med helt underbara små hus med fönsterspråk och gammal interiör! Åh vad jag älskade platsen! Och en väderkvarn fanns det också, bredvid gutefåren!! =) '

Eftersom jag har så dålig inspiration ska jag gå ut och ta en promenix, för de är ju som härligast den här tiden på året när det fortfarande är varmt men samtidigt blåser härliga höstvindar!!! Bästa tiden nu! Jag ska ut i luften och förtränga alla tankar på karlstad.....blää

Gotland

Imorgon bär det av till Gotland för mig. Jag ska hälsa på mitt gutefår Julia. Ska bli skoj. Hon har häst och grejer så jag kan till och med få det stora nöjet att få en ridtur. Dessutom ska vi ut på lördag och då ska jag passa på att jaga gotlandsruss.

Jag har varit på Gotland två gånger:

1:a gången: På fårö för att hämta hunden Tassa, även tjenis med ingmar bergman (det här var ju några år sen)

2:a gången: I Visby med en viss kuk-tobias. Till vanlighetens skull bråkade vi oss igenom vår samvaro, enda gången jag mins att jag skrattade var när vi - båda vrinsura - låg på stranden och var arga på varandra, ingen badade för att det var så kallt, inte ens måsarna. Plötsligt blev en badkruka till mås bajsnödig och bajsade på kuk-tobias nyckelben. MOOOAAAAAHAHAHAHAHAHA det glömmer jag ALDRIG. Det är det roligaste jag minns från Visby. Dessutom var han badkruka, vattnet var som sagt kallt och han var TVUNGEN att tvätta av sig. Fy vad kul det var emellanåt ändå med honom. hahha

Gotland - en kort resa långt bort.

Sensommar

Nu är det sensommar, nästan höst som jag bara äääääälskar

Per te...

Non so dove sei adesso e perchè hai deciso di andartene. Spero che il posto dove sei adesso sia un paradiso, un posto meraviglioso, meraviglioso come sei tu. Avrei voluto dirti tante cose ma non avevo il coraggio. Per me sei una persona meravigliosa. Per me sei un angelo con un cuore d'oro. Resterai per sempre con un sorriso nella mia memoria. Ti voglio bene.

08/08/08

Livet är i ständig förändring och tar många hastiga och oförutsedda vändningar. Vi nås av ofattbara nyheter som kan vara otroligt svåra att acceptera och ta till sig. När orättvisan kopplar ett hårt grepp om verkligheten och lägger sig som en stor skvalpande degklump i bröstet på dig väcks frågor som du kanske aldrig nånsin kommer få svar på. Radikala förändringar i verkligheten får dig att stanna upp och tänka hur viktigt det är att ta vara på allt det vackra du snubblar över i livets framfart. Försök att komma ihåg det också!

Vi föds alla till olika öden.
I döden möter vi samma öde.


Förtydligande.

Jag måste påpeka att jag inte plockade helt rent av svampen jag hittade igår, jag lämnade nämligen en kvar åt en osäker framtid. Nämligen den jag kissade på.

Idag har jag och Elin varit på upptäcktsfärd. Vi lyckades:
*Tillslut lokalisera vart vi var
*Nästan bli beskjutna av nån slags hulligan
*Hitta sommarens enda, riktiga, stora och goda blåbär
*Plocka hallon som blev till sörja pga gropig väg
*Äta blåbär med bismak
*Hitta Killingviken
*Hitta en trollskog
*Hitta världens mysigaste vik
*Hitta militärt område
*Se balla ut. Vi har bildbevis på att vi kan se balla ut på fler än ett ställe också.
*Hitta en vägtunnel i skogen, fast den var gjord av lönnar.

När vi befann oss på militärt område såg Elin ruskigt skärrad ut och jag trodde vi skulle hitta ett lik. Lite minidramatik blev det också när jag fastnade med foten utan att överkroppen hann registrera att underkroppen satt fast men det stog en schysst stubbe där som tog emot mig. Strax efteråt bröt den verkliga dramatiken ut när nån faktiskt sköt, på oss eller på nåt annat låter jag vara osagt. Vi lade benen på ryggen och jag höll på att cykla ner i en grop. Latjo dag varjefall som avslutades med några timmars volleyboll.

Men jag vet inte varför vissa tror att jag plockar svamp jag har kissat på, vad tror ni om mig egentligen??? Det är lite för bohemiskt för mig.

Imorgon ska jag och två andra bönor rulla ut till Bönan-cafeet och softa, dessutom har jag blivit lejd av mormor att slå en lov förbi systemet. Bäst att göra som man blir tillsagd fast att det är det värsta jag vet! Usch!

Svamp

Imorse på min morgonpromenad blev jag superkissnödig. Mitt i kisseriandet insåg jag till min fasa att jag kissade på en kantarell. Den enda. Så vände jag mig om och insåg att marken som omgav mig fullkomligt badade i kantareller. Rådig som jag var utan hink stoppade jag fickorna fulla men fick tillslut ge mig och gå hem för att sedan återvända med en kasse som tålmodigt fylldes. Jag ser det hela som ett bevis på hur den laglösa nöden kan förgylla dagen med lyrisk rikedom. Jag fick dessutom besök av Åsas kärlek Daniel idag på jobbet som snackade knark. Han fick mig att tänka expansivt, att jag på något sätt kan bli ännu rikare pga lite kastat vatten. Så nu har jag lagt svampen på elementen där den sakta får torka. Sedan ska den delas upp portionsvis och förpackas i tepåsar samt rullas till cigaretter. Eftersom det är cityfest här i veckan passar det sig ju alldeles utmärkt att slå upp ett stånd där presumtiva köpare kan tänkas passera.  Kanske kommer jag kunna göra mig en hacka.

Mc-förare krockade med flygande älg

Har ni läst GD idag eller? Mc-förare krockade med flygande älg. Ja, alltså, mc:n låg bakom en långtradare som körde på en älg vilken sedan slungades genom luften för att till slut krocka med mc-föraren. Gissa vart det hände? I Värmland så klart. bara i Värmland finns flygande älgar. Nån som undrar varför jag inte är toksugen på att älga tillbaka dit efter sommaren?? 

Appropå älgar känner jag mig snygg som en älg idag. Det säger inte lite det.

Ja just ja, jag har ju varit i Den Kungliga Huvudstaden. Kollade som sagt in kungagravar i Riddarholmskyrkan vilket jag vaaaarmt kan rekommendera. Men min favorit var såklart blå tornet. Grymt. Jag har länge beundrat och förundrats över Strindberg. Och ja, Daniel, citat av Strindberg kan raddas upp på långa rader. Både fyndiga och tänkvärda. Här får du några fler:

I han makten, jag har ordet - jag har ordet i min makt!
Låt resa en penis av röd sandsten på min grav och rita dit: Hic jacet=här ligger han!
Regelbundna konstverk bli lätt tråkiga liksom regelbundna skönheter, fullkomliga människor eller felfria äro ofta odrägliga. 
Tillsist ett citat som jag antar att de allra flesta känner igen: Hela livet är bara omtagningar!

Tjingalong!

Strindberg.

Imorgon ska jag och min kära mor åka till den kungliga huvudsaken. Vi har valt en varsin aktivitet. Mamma har valt att vi ska besöka Riddarholmskyrkan, själv flaggar jag för Strindbergsmuseet i Blå tornet. Det ska bli så skoooooj! Speciellt August-visningen because I looooove August Strindberg, hur egensinnig han än må ha varit. 

Jag saknar ÅSA LOLLO OCH EMMA! Vi ses väl snart???

Idag var jag i Boulognern med Ella och Sara. Ella är världens sötaste, hon är min lilla blomma.

Oavsett allt och att huvudet är upp och rumpan bak ska det bli kul med lite kulturish-lördag imorgon. 

RSS 2.0