Prinsessan Carin

Jag lever verkligen som en prinsessa de hàr dagarna i Rom. Nu star Davide igen och lagar lunch at mig. Vin har han kopt ocksa. Est!Est!!Est!!! heter det. Egentligen tycker jag inte om det sa varst men det har jag inte sagt till Davide. Det ska han aldrig fa reda pa. Fast egentligen gillar jag vinet pga den ganska sa intressanta historien som ligger bakom. Men den kan jag beratta en annan dag. Eller sa kan ni googla.

Det ar sa kul nar jag traffar alla jag kanner som inte vet att jag ar har. Ett par har nastan ramlat baklanges och en snubbe, Domenico, holl satte maten i halsen nar han fick syn pa mig. Och Sara grinade av lycka igar. (jag ocksa) JAG VILL FLYTTA TILLBAKA TILL ROM! Jag SKA flytta tillbaka till Rom.

For att: I love Rome. Och har finns inte varldens ackligaste smalanning som egentligen inte ar vard min uppmarksamhet. Och det ska hon inte fa na mer. Frida: Vai a sbattere al muro!!! Jag har arsorberat vartenda ord som alla underbara manniskor har har sagt, ord som jag aldrig kommer att glomma, sanna ord perchè qui mi vogliono bene gli amici.

Sen ar ju vinet mycket billigare har, skorna finare, kreativare manniskor, maten godare......den listan kan jag gora riktigt, riktigt lang. Bor kanske poangtera nu att jag alskar Sverige ocksa, inget gar upp mot en svensk sommar. Min basta kompis ar svensk. I sverige finns min familj. I Sverige har vi mycket skog. Sverige ar battre, men jag vill hellre bo i Roma. Neee, nu ger jag mig. Vin till lunch ar ingen bra ide. Annu varre fore lunch...........nu ska vi ata.

Salotto 42

Igar var jag pa Salotto 42, ett av mina favoritstàllen i Rom. Grym lokal, grym musik, grymma mànniskor. Grym personal. Dessutom svenskagt. Ja men kan det bli battre? Na. Fick dessutom lara mig igar det mest speciella stallet min kompis som jag var med igar har haft sex pa ar pa motorvagen mellan Rom och Neapel. Medan han korde. Vilken javla historia, jag trodde jag skulle skratta ihjal mig. Sen kunde jag inte lata bli att ga och halsa pa Sara pa hennes jobb och dar holl jag pa att do pa riktigt, det gor jag alltid nar jag kommer dit. Hennes chef ar rolig pa 100 meters avstand och detta blir bara mer patagligt ju narmare man kommer. Efter en timme i lokalen ar skrattmusklerna sa utmattade att det kanns som att huvudet ska ramla av en .

Sorry alla tomtar och prinsessor dar ute, jag sitter och knappar pa inte min dator (vet att det dàr var dalig svenska men tyckte det blev sa charmigt!!) sa darfor blir det inga bilder just nu. Kan varjefall upplysa om att har ar det fint. Fint fint fint. Rom ar sig likt. Nu are frulletime.

Varldens basta Sara

Igar efter middagen skulle jag ga och halsa pa varldens underbaraste kompis som jag har har i Rom, Sara. Nar jag var pa vag holl jag pa att do av nervositet, det bara soooog i magen,. hihi Sen blev det kramkalas och vi borjade nastan grina bada tva. Sara ar bast i varlden, fa personer ar sa underbara som henne hon har allt som en angel maste ha. Det ar sa synd att vi bor sa langt ifran varandra nu bara =( Nu ska jag bara ga och sorpla i mig en cappuccino, sen ska jag ga till Sara. Idag ar det Sara och Carin dag. Aaah, idag blir det en bra dag!

Amo Roma

Ja, men nu befinner jag mig i pastans forlavade hemland, darav 3 uteblivna bokstaver. Ni far ha lite fantasi och kanske en uns talamod. Just nu sitter jag i Davides lilla lya och vantar pa att han lagar en alldeles extraordinar pasta. Det ar undertecknad som med stor noggrannhet valt ut sasongsbetonade ingredienser. A men shit vad goda tomaterna ar! Har i Italien ar det smak pa dem aven vintertid, inte som hemma i svea rika dar det vintertid inmundandes tomater ar som att tugga en blek-rod vattnig "gronsak" till obestambar konsistens. Sen kom ju Davide med den EMINENTA iden att dricka vin till. Det skulle ju aldrig en gammal svenne gora. Fast det ar val det enda italienarna far + for. I ovrigt vinner Svenska man de flesta tavlingar italienare-svenskar emellan. è pronta la pasta!!! Pastan ar klar! Dags att banka sig. Hur som helst ar det helt underbart att vara tillbaka i den eviga staden. Amo Roma! amo amo amo. Men dags for kak! Pussar!

älvor, sol och jogging

För några dagar sedan fick jag en förvarning av sifo att jag skulle få en undersökning hemskickad. Jag tyckte det var både skumt och slöseri på papper att skicka ut en sån förvarning fast nu förstår jag. Det är inte 2-3 sidor som jag trodde utan det är ett helt häfte på 44 sidor! Jag hoppas jag får ta del av lite vinstpengar som TACK! för att jag sätter av massor av min dyrbara tid för att svara så riktigt som möjligt på frågorna. Fast riktigt kul måste jag säga! Och med The Killers nynnande i bakgrunden går mys-rysningarna på ryggen för fullt.

Idag är den där berömda Karlstadsolen i farten. Dansar som en blek januariälva mot en matt himmel, smekandes av trädens kronor som sveper i vinden. Oj, där slog poeten i mig till. Tänk att få vara en älva! Då skulle jag vara en skogsälva med grön, lång klänning och långt gyllene hår som lockar sig på ryggen. Jag ska ansöka om att få bli älva i nästa liv. Då kanske Näcken kan vara min pojkvän! Fast då vill jag ha en lite rockigare variant än den där traditionella som sitter naken och spelar fiol, han känns lite föråldrad. Han kanske kan sjunga covers på The Killers? 

Det jag egentligen tänkte komma till var att dagens joggingrunda kommer bli sååå skön tack vare solen, 45 minuter kvar innan det bär av över berg och dal, myrar och sankmarker. Sist jag var ute och sprang halkade jag omkull, klev ner i ett sankhål och blev dyngsur om fötterna. Då var jag dessutom helt vilse. Fast jag hittade hem tillslut. Idag ska det bli mer ordning och organisering på rundan. Mest för att slippa pinsamheter som att flåsandes och svettig behöva fråga vart man hamnar om man springer "ditåt". 




Obs! Det är inte jag på bilden!!!

Fröding skiter.........Jesu blod?

Jag lägger ner den där förbannade artikeln, kanske sneglar på den imorgonbitti. Imöra på värmländska. Om sanningen ska fram så lades verksamheten ner för två timmar sedan. Mycket inspiration fick jag av - kanske var det - Gustaf Fröding som även han sket i saker ibland. Läs och...eh....njut(?): 
Jag Skiter i ära, rykte och namn
Jag skiter i guld och pengar
Jag skiter i flickornas längtande famn
Jag skiter i deras sängar
Jag skiter i varmt, jag skiter i kallt
Jag tror ta mig fan jag skiter i allt
Men skulle jag skita pengar och guld
Jag skulle betala all min skuld
Då skulle jag sluta arbeta och slita
Då skulle jag bara sitta och skita


Ok, han spårar väl lite på slutet men när det känns riktigt jääääävligt så kan man skyllla på - kanske var det - Gustaf Fröding. En galning. Förklaringen ligger i att han ju var VÄRMLÄNNING. Oj törs jag gå ut i morgon efter att ha myntat DETTA?? Det kan ju inte gå så långt att jag blir arkebuserad av en uppställd och envist väntande värmlandspluton för att jag sa så????!?? Det var ju på skoj!!! Jag menade ju galen som i "go"!!! Härlig, frigjord, spontan!! Jag som brukar styra mina joggingrundor mot Alsters Herrgård i Frödings ära! Det är sant. Sant sant. Så sant som det var sagt. Sanningens brunn är outgrundlig. Ungefär som att av Jesu blod finns det hur mycket som helst av. Det tappas ju på flaska. Fast jag har inte förstått det där men olika prislappar på flaskorna. Lägre pris, är det lika med att blodet tappats från mindre ädla kroppsdelar? Högre prissiffra=noblare blodansamlingar? Hm. Nu börjar det bli svårbegripligt, tror jag får lägga det här med Jesu blod på hyllan ett tag (men sipprar det inte igenom då?????).

panic och Jesu blod i rättvisemärkt form

Ja faktiskt. Sitter med en ny artikel idag. Denna handlar om turismens frammarsch i Kambodja fast med fokus på Kambodjas förflutna helvete. Det intresserar mig föga. Min relation till Kambodja är att det ligger långt från Sverige. Så mycket mer kan jag faktiskt inte om det landet. Gråson. Och engelska forskarartiklar i sådana ämnen är inte det roligaste man kan syssla med en torsdagskväll. Men det är priset man får betala när man sitter hemma hos morbrors fru hela dagen och käkar grönsakssoppa med bröd. Och våfflor till mellanmål. Och ett par whiskey på eftermiddagen. Det där sista var högst oväntat men man är ju inte den som är den och med gamle Bellmans så förståndigt formulerade ord ekande i huvudet tackade jag väluppfostrat ja; "Drick ur ditt glas ty döden på dig väntar". Tycker jag ändå har en fin ursäkt till att jag  måste sitta och plågas här och nu. Har dessutom bidragit till rättvisan idag genom att köpa rättvisemärkt rödvin. Såg nu att det innehåller så höga halter som 14%. Kanske skulle ta och unna sig ett glas i denna studiekvarts gråson för att dessutom bidra till att inte bli så full imorgon. Med tanke på att det är så starkt alltså. Fast det känns ju lite tragiskt också. Att sitta i sin ensamhet och dricka vin. Det är inte min grej. I värsta fall kan man ju spara en skvätt till tomatsåsen, den får så rund smak med lite vin i. Jesu blod kan pigga upp både det ena och det andra.
Det mest orättvisa i februari är att jag på morrhåret missar Babyshambles spelning på Circolo degli Artisti i Rom. På fredag. När jag egentligen faktiskt nästan kommer att vara i Rom. Eller på väg ifrån......Det är så typiskt att jag kan bli alldeles galen! Önskar jag kunde skjuta upp den där dumma flygresan mot Miami ett dygn. Det är min högsta men också enda önskan i år. Fast det är tur att kultur är flyttbar, denna europas främsta rockgrupp kommer ju till hultsfred också. Ska kolla om det går att styra upp något. Böna och be. Och lyssnar inte Jesus kan jag ju alltid smutta lite mer på hans blod....Tänk att vi har monopol på Jesu blod i Sverige!!!

insomnia

Nu ska jag sluta greja med det här, kan ju inte fylla ut allt tomrum första dan! Anledningen till att jag sitter här är ju att jag inte kan sova men ska försöka igen, måste ju faktiskt upp tidigt imorgon och gnugga hjärnan mot intetsägande mattetal. Eller jag ska ta och titta lite på Manuale d'amore först. Trots italiensk humor är den bland det roligaste jag sett. Med reservation för eventuell felstavning; Auf wiedersehen!

Lite kanelisk filosofi

Kanel sätter krydda på tillvaron och lugnar magen. Luktar dessutom gott. Passar bra på morgongröten, kan ibland vara gott med några korn på kaffet eller vissa tesorter. En kanelsmoothie kanske? Jag skulle kategorisera kanel med andra harmoniserande kryddor som...eh...???....jag kom just på att kanel är unik i sitt slag som harmoniserande krydda! Kardemumma kan iofs kanske ses som någon slags halvbra wannabe.

This is me! (presentation alla råttan i råttatuille)

This is me! (presentation alla råttan i råttatuille)

hjälp!!

A men shit alltså. Har man pluggat 11 timmar i sträck kanske det inte är så konstigt att man inte förstår sig på datorer efteråt? Eller så har jag bara tummen mitt i handen, eller huvudet under armen. Eller är lite bakom flötet. Kanske tappad bakom en vagn? 

OBS! Denna blogg är endast ett test!! 1-2-1-2 För dig som tror att jag är seriös med detta så har du gott på en nitlott!

seminarium

Jag sitter och läser något jättesvårt, inte det svåraste jag läst men det går trögt. Det har tagit mig fyra timmar att läsa nio sidor! Det är en engelsk forskarrapport som handlar om turismens betydelse och inverkan på fattigdomen i mindre utvecklade länder. Ja, jag har seminarium på fredag. Annars skulle jag inte sitta här och nöta på ögonen. Det var roligare igår eftermiddag när jag såg en struts på tv som värpte ett ägg (ett strutsägg för den som inte la ihop 1+1). Flaxet puttade på ägget lite förstrött med näbben sen drog hon. Ägget låg kvar (det hade väl inget annat val) Men vilken morsa! Haha! Snacka om att vara oansvarig. 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0