Trödje

Wheeey! Nu väntar långweekend i Trödje. Det är belöning det :)

Tenta och helg

Idag när jag kom till tentan insåg jag till min förskräckelse att ytterligare tre personer missat att anmäla sig så jag såg mina chanser som att få en eventuellt överbliven plats som bortblåst. Hur som haver när skjortan inte skaver så fick vi plats allihopa! (Tack alla klasskamrater som ligger hemma och är bakfulla eller sjuka eller vilken anledning ni än må ha för att inte tycka upp!) Och tentan gick så jävla bra, jag är så nöjd och framförallt är jag SÅ LÄTTAD! Nu ska jag bara skriva högskoleprovet i morgon men sen blir det lite home-party-förfest (skapligt) hos en kompis och sen blir det utgång. Egentligen vill jag inte vara bakfull men den här gången offrar jag allt vad söndag och ångest heter för jag har verkligen ett behov att få röja och släppa alla hämningar och få SLAPPNA AAAAAAV. Och ikväll ska jag ut och käka med Alfta-Anna :) Kul! :) Och måndag-tisdag ska jag till mormor och på torsdag kommer jag hem till mitt älskade TRÖDJE! Och det ska bli så underbart.
TACK GUD FÖR ATT DET FANNS ETT SLUT PÅ DEN HÄR PLUGGPERIODEN, det är snudd på det värsta jag varit med om. 

Tio Tår

Nu har jag räknat mina tår och jag har tio stycken. Om jag hade tyckt att de var fina hade jag sagt det till dem men nu är det som så att jag tycker att tår är snuskiga och eftersom jag är rädd om deras psykiska hälsa tänker jag inte säga något till dem. Istället tänker jag bara låtsas att det regnar och vara glad över att tårna inte sitter på knäna för då hade det tagit lång tid att få på sig byxorna. Om tårna av nån anledning skulle vara tvungna att byta plats finner jag det som mest logiskt att sätta dem på fingrarnas plats och tvärtom (fast inte bakofram och absolut inte ut och in). kanske att man skulle bli lite sämre på allt man gör med händerna men man skulle bli en jäkla lirare på att spela dragspel med fötterna!

Bland Strindberg och strukturerade veckor

"Han var tämligen fetlagd, och därför kunde han knarra så bra på skorna som skrek under tyngden av hans satta figur." Jag kan inte hjälpa det men jag tycker att herr August Strindberg allt som oftast bjuder på högkvalitativ underhållning. Jag vet inte om ni håller med mig men kanske är ni torrbollar också ;) Undrar vad förresten vad Strindberg skulle tycka om cykeltjuvar? Han skulle förmodligen haft en och annan åsikt i saken. Jag har förresten ett vykort på Strindberg i bokhyllan ovanför mitt huvud när jag sover. Det är fint, vi har mycket att grunna på vi två så då är det bra att han finns där. 

Åååååh jag har så himla ont i rumpan av allt sittande när jag pluggar, jag blir galen snart! På fredag är det iofs över OM nån smart jävel som anmält sig till tentan bestämmer sig för att inte dyka upp så att jag kan få dennes plats i stället. Alltså faaaan vad klantigt av mig att glömma bort att anmäla mig. Ett fatalt misstag men extra knorr på. Ibland känns det som att jag befinner mig i nån slags psykos som jag stundom frigös ifrån, olyckligt att jag kom upp så sent från den den här gången. Well, well. Life must go on =) Jag lär jag aldrig missa det igen. Från och med nu ska det bli ordning och reda i mitt liv. Varjefall ska jag försöka få till en touch av ordning under veckorna. För helgerna spelar ju ändå i en klass för sig. Helgerna är som en konjunktion i en mening, de får veckorna att hålla ihop. Därför vill jag inte hålla på och bråka för mycket med helgerna och nöjer mig med att strukturera upp veckorna. Fast bara lite lätt då. 

Viktig insikt

Det har alltid varit nått som inte stämmer och nu har jag kommit på vad: Jag har alltid gått och trott att jag har en räv bakom örat och myror i byxorna, i själva verket är det tvärtom. Jag har en räv i byxan och och myror bakom öronen. 

Är du dum eller har du ingen cykel?

Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan. Jag har helt upptagen av allt förbannat pluggande och gissa vad?? Jo jag har glömt att anmäla mig till tentan VILKEN JÄVLA LOOOOOOOSEEEEEEER JAG ÄR! Sfigata! Jag blir så förbannat less på mig själv =( Fast vad som är värre just nu är att igår var det ett jävla aparsel till skapelse som stal min cykel! Frågan jag kan ställa mig själv efter den här helgen är alltså: Är du dum eller har du ingen cykel? Och svaret lyder: Jag är både dum och har ingen cykel. 

Idag fredag

Jahopp. Nu har rörmokaren varit här och dränerat i avloppet. Han fick upp en liten tuffsig snubbe som hade fastnat där nere. Arg som ett bi var han också men jag bjöd på brännvin så han blev på bättre humör. Sen satt han här en stund och pratade om ditt och datt men tillslut skickade jag ut honom när jag inte orkade lyssna på fler avloppshistorier. Efter den pärsen gick jag ner på Ica för att köpa apelsiner från Sydafrika för det fanns inga från Marocko och jag tänkte att när de ändå har flygit så långt måste ju nån käka upp dem. Eftersom jag kände mig lite evil passade jag på att slänga ner några knallröda paprikor på golvet och stoppade en vitlök i väskan(mest för att hålla demoner och hjärnspöken i schakt) När jag som bäst stod och gned två auberginer mot varandra för att få avnjuta det där härliga gnisslandet som då uppstår, körde tre bandidosmedlemmar in med sina HD och rånade kassabiträdena och själv kunde jag obemärkt smita ut som den snabba lilla vessla jag är. Med vitlöken i väskan gick jag ut i den värmländska huvudstaden och intalade mig själv att jag var i Skåne. "Allt det du ser det är mitt, och allt det du inte ser är också mitt" tänkte jag som en äkta skånsk storbonde och kände mig mallig över mina ägor. Sen gick jag hem och kokade hundra liter vatten med vitlök i som jag sedan hällde ut i vänern så imorgon får värmlänningarna vitlöksmarinerad gös till middag :)

H

Hörrödu Herr Heldt. Jag tycker du ska styra upp en fest till slutet av oktober, scary tema går bra. Det gillar nog Åsa.


Hundra hårda hajar hickar högt

Herr Heldt hatar hungriga hajar

Här har-vi Hin Håle, hårdingen

Äh faaaan jag får inte ihop det! Jag kom på värsta idèn juhe! Jag hade inte tänkt att bjuda på alliteration i högsta möjliga......ja.........här hade jag tänkt att klämma till med ett ord som jag inte kommer på vad det heter just nu STÖÖÖÖÖÖÖÖÖN. Skit samma  och hur som heldts så hoppas jag att ingen missförstod min dåliga prosa med att dra paralleller mellan Herr Heldt och Hin Håle, näj, för de råkar bara ha första bokstaven gemensam. Precis som Hadyn, Hagbard, Heath Ledger, Håkan Hellström och.....Hugo! Min grann-hund. Hur som haver-skjortan skaver- Hin Håle och Heldt nääää det är så långt ifrån varandra som början och slutet av Atlanten. Och då snackar vi obegripliga avstånd.

Visionary Underground

Jahopp. Så sitter man här som en hösäck i sitt lilla råtthål till studentlägenhet och lyssnar på Visionary Underground Fast det kunde ju ha varit värre. Det kunde ju ha varit Krister Sjögren eller nåt annat original som sjöng. Fast jag känner mig lättad för snart kommer jag hem till Gefle :) Så gör er redo till månadsskiftet! Jag tycker förresten Velvet Underground är mycket bättre  än Visionary. 

Lollos kassler

Eftersom älgjakten började idag så tänkte jag att ni skulle få receptet på Lollos kassler i ugn:

6 kg kassler med nät
3 kg färskpotatis
Färsk persilja
1 burk kronärtskockor
1 kastanj

Slå lägger ni det på en plåt och skjutsar in i ugnen. Räcker till 6 matlådor. För bild hänvisar jag till: http://lollo83.blogg.se/ där även vin rekommenderas som måltidsdryck. Eventuellt kan kryddor tillsättas (inte på vinet alltså utan på maten) Obs! Glöm inte att ta bort nätet på kasslern! 

En annan söndag

Vad ska man göra?
Ta ett par katter o köra.
Köra rakt ner i sjön
Och ta svansen till töm..............Ja just det ja. Dummare än så blir det nog inte. Inte på en söndag varjefall.  Det skulle väl vara isf om man bytte ut katterna till strutsar eller nåt för de har ju inga svansar.

Ville bara säga....

......Hej!

Kära vänner

Jag och Gustaf Fröding. Poeten ser ni till vänster i bild. Men för inte det här tankarna till Shindler's list?? Snubben i svart-vitt och flickan i rött. Kan vara rödluvan också, och en förklädd varg. Eller så är det helt enkelt bara jag och Gustaf Fröding. Jag tror på det sistnämnda. Eller det allra första, man ska ju aldrig ändra sig! Nä nu vet jag varken ut eller in!

Idolbild

Här får ni en idolbild på Spitfire. Spitfire-namngett efter ett flygplan vilket också framgår av smaken! (Ett av mina och Elins lite udda omdömen på mumsig öl under vår numera årliga ölprovning) Det är för övrigt jag ni skymtar till höger i bild. 

Pissmyror innanför tröjan

Åh jag är så arg och ledsen för jag har ont i foten och det var så onödigt att ramla med cykeln. Fast egentligen är det inte så farligt för det går över. Vad jag är mest ledsen för är att det finns så många dumma och egoistiska människor som aldrig, aldrig, ALDRIG kan tänka på nån annan än sig själv i första rummet. Och jag blir så arg på mig själv när jag underkuvar mig och FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN. Varför ska jag göra nåt för någon som aldrig gör nåt för mig???? Och varför gör jag det alltid? Och varför gör jag det när jag VET att jag sen sitter hemma och skruvar på mig av ren ilska och förbannar mig över min egen feghet. Ibland önskar jag att jag kunde bli genomskinlig så jag kunde stoppa nypon och pissmyror innanför tröjan på alla som förtjänar det. Jag skiter i hur intelligent en människa må vara, det är relativt och svårdefinierbart och något alldeles obetydligt om man inte kan uppföra sig.

Fast helt plattfallen är jag inte för ikväll har jag varit på teater :) Much Ado About Nothing, kanske ni har sett nångång? Kanske i filmform? Det var varjefall både kul och upplyftande :) Puss på dig Shakespeare! Och puss på er allihopa, alla ni som jag tycker så himla mycket om (och det är faktiskt en hel drös med människor, faktiskt fler än de jag inte gillar) 

Lärdom

Nu ska jag lära er nåt: PRATA INTE I TELEFONEN NÄR NI CYKLAR. För då slutar det som för mig idag: man RAMLAR och då kan det göra ont i till exempel foten också måste man åka till hemköp och köpa 2 mannafrutti PLUS sojamjölk med chokladsmak. Alltså: Tag lärdom av mitt misstag. Det värsta var att när jag började min cykeltur tänkte jag att jag har tur som ändå lyckas hålla mig på cykeln. Så får man inte tänka. 

Oslo o La Bohème

I fredags var jag i Oslo. Det var kjempekul och jag fick en ny duffel av min mamma. Då var hon snel. Sen var hon snel igen för hon tog med mig till Ibsenmuseet vilket var superduperkul men Strindbergs Blå Tornet var snäppet vassare. Dagens insikt var: Tur att mamma köpte jacka för annars hade jag frusit. Och: Bättre en norrman mellan sina lakan än en finne på hakan men helst intetdera. Kanske inte en av mina bättre insikter men det är ju ingen jävla tävling det här. 

Jaaa just! I lördags var jag och min mamma på Värmlandsoperan och såg La Bohème vilket jag ger fem inte alltför välstämda stämband av 6 (o)möjliga. Det var över förväntan bra och jag var alldeles hänförd. 

Och nu är det måndag och mamma har åkt hem och det känns bara jälit tomt för jag vill ha henne kvar här but life must go on! Som tur har jag lite sporrar i veckan för på onsdag ska jag karlstads nya teaterscen och se Shakespears Much Ado About Nothing och på lördag är det rättvisedagen på museet och söndag är det två-timmars-meditation som jag ska gå på och på fredag är det fest i gula villan dit jag efter en hel veckas övervägande KANSKE kan tänka mig att gå, men jag tror inte det. Skulle vara för att fira att jag hade tio tår även i förrgår när jag räknade dem.

Galenskap

Nåååå.......har jag blivit klokare idag? Kanske. Snyggare? Omöjligt. Längre? Nä, ser mest ut som en ostkrok. Är det verkligen det här som är meningen, att bli knäpp av att plugga? Grundat på egna erfarenheter kan jag inte svara annat än Yes. Om en medelstudent tvingas sitta med snoken i boken dagarna i ända blir följden att ett annars normalt beblandande i sociala sammanhang, påfallande lidande. När man mer eller mindre tvingas till att leva i extremiteternas ensamhet med en ständig längtan att få hänga lite med en mer eller mindre betydande folkmassa vars storlek må vara obetydande, ja då lyder diagnosen: GALENSKAP. Och ostkroksrygg så klart eftersom jag och mina (för att skojja till det:) "likasinnade" sitter framåtlutade (över böckerna) från att alldeles innan solens blyga solstrålar letar sig in mellan persiennerna till långt efter att det är lika svart ute som när jag blundar inne. Fast det där med ostkroksrygg kommer till användning när jag är på spinning för då ska'en je sitte just så.

RSS 2.0