Ale av skild karaktär

Igår var jag o de andra (det vill säga Tomten, Lill-fjanten, TörnTrosa, Mickey & Mouse) på biljardfemman eller biljardnian eller vad tusan det heter och firade Annas ett år närmare pension och skön vila. Jag lyckades klämma i mig en europeisk mai tai som innebär vit och mörk rom, granatäpplesirap och mandelsirap och det var så gott så det kändes som att det blommade inombords. Sen, för att runda av, gick jag på the heavy stuff, dvs, St. Peters Cream Stout. Jag hade tänkt mig en Guinness men eftersom det inte fanns hade jag ju turen att få prova nått nytt med alldeles utmärkt resultat. Det var så gott så det murrade till i hela svalget ner i magen. Det var inte tänkt att vi skulle ut den här helgen men eftersom vi hade så trevligt igår fick vi mersmak så ikväll blir det partyparty. Jag tänkte fortsätta på ölandet så jag har köpt lite spännande ale av varierande karaktär. Bland annat slog jag till med en Ruddles county därför att jag från säker källa har hört att den är god. Kan hända att den här säkra källan är jag själv men jag är inte säker. Så oavsett så blir det som att smaka nytt och fräscht. Sen klämde jag till med en Abbot Ale, mest som en hyllning till klosterkulturen och lite för att mamma tyckte det kunde vara bra att munken med kupan på etiketten kunde hålla koll på mig. Ja. Det här var ju mest för att ni skulle få en liten inblick av vad som försiggår i mitt so called life just nu. 

Tillbaka

Kolla vem som är tillbaka på spelplanen!! Jaaaag :) Jag har haft datorn på lagning men därmed inte sagt att ingenting har hänt! Jag har till exempel inte ringt till besiktningsmannen också har jag varit på 90 minuters spinning också har jag beställt klipptid också har jag hittat boende i Stockholm. Jag ska flytta till Södermalm :) Wheeeey, skönt att en loser big time som jag får lite flyt ibland.
Ikväll är det ut med anna och tjejerna som gäller. Dricka öl.


pepparkakor

Idag har jag och två kompisar bakat pepparkakor. Eftersom vi inte hade formar fick kreativiteten och iderikedomen sätta begränsningarna. Förutom vanliga hjärtan vart det lite kineser, valrossar, älgspillning, hajar, citroner, ailen-kines-elefanter, gafflar och lite annat smått och gott. Efter baket tittade vi på skräckfilm och det kändes som att vi hade gjort jätteviktiga saker den här eftermiddagen. Därför känns det väldigt bra nu. 

Sjuk eller frisk?

Idag efter lektionen sa min lärare Rose till mig: Carin, känner du dig krasslig? Jag svarade: Va? Nä, det är bara bra med mig! Rose: Jag tänkte att du kanske är lite förkyld eller nåt? Jag: Näe inte alls. Och plötsligt blev min röst alldeles hes och jag var tvungen att harkla mig flera gånger. Sen gick jag på toan o kolla mig i spegeln och såg att jag var alldeles blemmig och rödflammig i ansiktet, sen gick jag hem från skolan och det kändes bra men så kom krämporna. Och jag kände mig såååå krasslig och hängig. Snacka om att det spökar i huvet ibland!! Känner mig verkligen lite fånig:P Eftersom jag var så fruktansvärt krasslig var jag tvungen att gå ner på ica och handla citron av citronkillen samt apelsiner, bananer och frysta hallon. Citronkillen var så himla söt så jag glömde att trycka ok och han var tvungen att påminna mig att göra det och då stannade världen runt oss och det var bara han och jag och outtömlig och evig kärlek och det var bara sååååå vackert! Och nu sitter jag här och känner mig snudd på helt frisk utan att ens ha smuttat på nån av de inhandlade c-vitaminerna och antioxidanterna.

Summary: Idag blev en som heter Carin sjuk på grund av en viss (illvillig?) antydan av fröken. Ett par timmar var hon botad med hjälp av lite kärleksbrygd. Sjuk psykologi och friska lustar. 

Linköpingshelg

I helgen har jag varit i Linköping hos Elin som fyllde 25. Som vanligt hade vi superduper! :) Jag kom till Linköping i fredags, då blev det lite lunch och lite presentinköp på stan och lite uppladdning inför kvällen. Vi trängdes ganska många i Fridas lilla etta innan vi gick till Villevalla, det har Elin pratat om mycket och blev såklart genast min favorit när jag såg den gedigna listan av finöl. Elin och jag njööööööt. Det var meningen att vi skulle vidare men jag och Elin bytte bort det mot en till finöl på Villevalla :) Lördagen och den stora dagen bestod mångt och mycket till att förbereda för kvällen men vi hann också göra en riktig Petsson och Findus-pannkakastårta, hur gott som helst! På kvällen kom massor med vänner till Elin och Anders och Staffan hade förberett ett musikquiz. Många trevliga människor och den värsta historien jag fick berättad tänker jag också dela med mig av:

Det var en tjej som hade en boaorm som husdjur. Hon matade och tog hand om den som sig bör, år efter år. Med åren växte ormen till sig och blev stor men det hindrade inte tjejen från att varje natt låta ormen sova ihop med henne i sängen. Helt plötsligt började ormen matvägra. Som orolig matte tog tjejen med ormen till veterinären som efter undersökningen konstaterade att ormen mådde bra men hon blev ändå rådd att avliva den. Varför då? Jo, för att ormen låg och samlade sig för att käka upp henne! 

Hungrig mage bästa kock! Ganska ball orm va? Det låter ju som en äkta råttan i pizza-berättelse men Peter som berättade den bedyrade dess sanning. Så jag får väl tro honom :) Han och jag kom ganska bra överens. Två likasinnade huvuden kan ju bara leda till en sak! = vi satte oss ner och knåpade ihop en hel upplaga med dikter till Elin och Anders som vi sedan gömde på diverse ställen; badrummet, i micron, på grammofonen, i en tekopp osv. Jag önskar dem mycket nöje! :)

Ont i rumpenstumpen

Jag trodde att jag hade en hel del mjukvara att fördela tyngden på men jag kan knappt inte sitta längre utan att rumpan domnar bort o gör jätteont, jag blir galen snart!! Det är inte ens skönt att sitta i soffan! Helknäppt. Nån som har plåster???

Emmas och Carins lycka

Nästa vecka ska Emma i Madrid åka till Rom. Hon är lycklig hon.

Om ungefär en månad blir jag lycklig för då ska jag hälsa på Emma i Madrid :)

Söndagsregn

Varje söndag här i Karlstad tänker jag "ghaaaa, la pioggia di domenica" som på svenska skulle bli nått i stil med "söndagsregn". Den som inte klarar av att tyda metaforen är skapligt trög men eftersom jag känner mig så harmonisk idag ska jag förklara vad jag ändå tror att de flesta vid det här laget vet; att jag tycker att söndagar här känns tråkigare och mörkare än den mest nattsvarta novemberkvällen. Idag känns det i och för sig inte superfarligt men bara därför ska så klart Tor jävlas och ställa till med ett riktigt, kallt och blött söndagsregn. Ja, för här i Karlstad står regnet som spön i backen. Som en iscensatt metafor. Som skrattar mig i ansiktet. 

Fast jag har ändå en skaplig söndag.

Skrattar bäst som skrattar sist, metaforjävul. 


Knepig statistik

Det är så konstigt, ju mindre jag skriver här desto fler läser min blogg. Jag kanske borde lägga ner den, jag har ju ändå aldrig nått vettigt att tillföra. 

Fast det må ju vara skitsamma. 

Ikväll, mest för att hålla fast vid ordningen, har Anna varit här igen. Först bjöd jag på scones som var jättegoda. Hemligheten (som är helt och hållet nyupptäckt) är att jag gjorde degen igår så har den stått kallt ända sen dess, de blev supergoda. Eller så var jag bara förbaskat hungrig. Eller så var det för att Anna hade med sig apelsinmarmelad som jag kletade på. Efter det hade jag torsdagen till ära förberett en tipsrunda till Annas ära. Frågorna höll måttlig kunskapsnivå och behandlade allt från annas kompis profilbild på Facebook till enklare politik, från frågor av mild personlig karaktär rörande anna och mig till Federico Fellini. Det var kul. 12 frågor, anna behövde 10 rätt för att bli godkänd men lyckades bara pricka in 8. Det hade säkert gått bättre om hon fått lite finskt vin innan. Sen vart det kort TV-paus men det var inge kul för jag orkade inte sitta still så vi körde lite deckargåtor som anna inte lyckades knäcka och sen körde vi frågesport och där förlorade jag big time. Dessutom hann vi rita lite och planera helgen. Inte för att vi kom fram till några superexalterande planer, lite sprack det ju också när vi såg att det skulle bli regn och vi hade tänkt oss en picknick. 

Fy vad knepigt det är, i dag tog det halva dan att vakna och ikväll känner jag att det kommer ta halva natten att somna. Det blir alltså till att ta till fåraherdeknepet.

RSS 2.0