Annånym.

Vem är det som kallar sig för anonym och är medvetet eller omedvetet en tjomme? Han heter Carl-Johan Vallgren inte Karljohan V.....Wallgren. Tänk om C-J skulle skriva en bok om dig och stava ditt namn Annånym eller nåt i den stilen. Skulle det vara kul tycker du? Nä tänkte väl det. Ja världen är full av tjommar, den dag världen inte har några tjommar kvar är inte världen längre världen. Då har den exploderat. Då är den tillbaka på ruta A enligt de som inte tror på Gud. Annånym, tror du på Gud? Eller Ghud? Eller Guuuud eller hur du nu kan tänkas stava. Ja tänk du Annånym, har du kanske tänkt på att du kanske inte får din post för att det finns de som ignorerade skolans svenskalektioner och därför inte kan stava? Betänk och sluta vara så mycket tjomme.

Om Anonym, alias Annånym, inte varit så mycket tjomme så hade han eller hon fått följa med mig till Paris. Men nu är den tiden förbi och tillfället gick honom eller henne förlorat. Och jag hade kul som en hel flock med tjommar. 

Blä

Fasen vad ledsen jag blir. Han som jag hyr lägenheten av har en bror som bor granne med mig, jag träffade honom idag och han frågade vem som har rummet som ligger i fil med deras lägenhet. Tysken! Sa jag. Ja, för då har de ju så klart känt att det luktar rök i bland. Vad gör man? Jo jag lär ju säga som det är i ett sånt läge att det är hon som röker men att jag sagt till henne.  Också går han på att "gör hon det igen åker hon ut, vi har noll tolerans mot rökning, och då behåller vi depositionen också". Visst, jag håller helt och hållet med och det förstår jag väl utan att de säger det till mig. Säg det till Tysken då, inte till mig :( Sen sa han åt mig att säga det en gång till till Tysken, säga att jag pratat med honom men då röck faktiskt hans fru in och sa att det inte var mitt ansvar. Och det är det inte. Men visst tänker jag säga till henne vad som sagts men hon måste väl för tusan inse efter hela sin tid att i Sverige röker vi inte inomhus ? Fan.

Snart sommar.

Skimret bland molnen och glittret i vattnet. 

Snart är det sommar och det gillade ju Fröding med :) (även fast jag gillar sensommarn och hösten bäst)

Amerikansk Hammarbysupporter.

Ja just ja, idag när man var ute o spatserade råkade jag kasta en blick på en förbicyklande hammarbysupporter. Tänkte inte mer på där förrän några minuter han kommer upp bredvid mig och döm om min förvåning att gullegrisen skrämde livet ur mig. Så jag sa DJURGÅRDEN! DJURGÅRDEN! DJURGÅRDEN! Sen gick han. Eller nja. Snubben var amerikan och sa att han ville gå bredvid mig för att han gillade mitt hår. Förmodligen såg jag dödschockad ut för han sa att mitt ansiktsuttryck sa att jag såg besvärad ut, var jag kanske rädd för honom? Jag pep bara ur mig "jag känner ju inte dig". Men va faaan gör man som tjej, svettig och på väg hem när det kommer en snorfull Hammarbysupporter med cykel som till råga på allt är en maffig amerikan? Som tur var det tog han det bra och känslan av att dissa nån är ju alltid härlig ;)

Amor i Paris.

Ojojoj, nu kliar det i huvet på mig. Måste vara baskern som har slagit rot. Man säger ju att ränderna aldrig går ur, menas det alltså att fransoser är nått redigt att räkna med? Jag lovar att jag ska kolla upp det i Paris. Ja, kanske finner man lite Amor i Paris, mamma brukar ju vara bra på att ragga åt mig. Fast vem vill ha en fransos när man kan få en italienare? Näää, det där var ett rent skämt, det fattar ni va? Nej, men det skulle vara kul att se om fransoserna har lika stadiga sågverk som irländare o britter o liknande folkslag. En gång såg jag en som var halvitaliensk o halvfransk och det var inte så mycket o hurra för. Det berodde nog på den där heltveksamma utblandningen och utspädningen. Men jag har tänkt på en sak. Eiffeltornet är ju stort och ståtligt, reser sig ståndaktigt rakt uppåt. Det måste väl ändå finnas nån alldeles särskild anledning bakom?

Nej men ärligt talat så vet jag inte vad jag tycker om fransmän. En gång såg jag en, han var söt. En annan gång såg jag en annan, han såg ut som en datanörd. Den allmänna uppfattningen av fransmän bland såna som mig är att de är något alldeles extremt strama, har smålockigt hår och är lite småbögiga. Fast jag vet inte jag, jag kanske ska ta reda på det. Fast i ärlighetens namn är ju fransoserna inte den första anledningen till att jag åker dit. Nä, det finns ju tusen andra anledningar. 


Jag ska varjefall ha dessa rader i bakhuvet: 

Rrrrör rattarna nu visa pattarna nu låt oss se om du är störst

Ja till denna så rara song vill vi se en regäl balkong.

Rrrrör snuttana nu visa tuttarna nu

Så kanske släcker det vår törst. 

-Om ni visar ballen först.

 


SnyggLollo

Ja just ja, jag höll på att glömma. Idag när jag jobbade kom SnyggLollo den glada laxen förbi. Så ruskigt snygg å fräsch, det är en fröjd för ögonen!

De senaste dagarna

De här sista dagarna kan beskrivas som paradisiska för att använda en överdrift, helvetiska för att bre på åt andra hållet. Så om ni vill ha den exakta och precisa beskrivningen på det föranledda till idag så är det nånstans där emallan. Jag har jobbat vilket är bra. När jag kommer ut från jobbet har jag ett av två möjliga sinnestillstånd. Antingen är jag så flamsig och tramsig att allt är kul eller så är jag skittrött. Titta-inte-på-mig-prata-inte-med-mig-rör-mig-inte-föfaan-trött. Igår var jag på det förstnämnda sättet vilket kanske är att föredra. Då hade jag en enorma äran att få fika med Åsa, Daniel och Emma som rest ända från Tierp. Det var självklart mysigt och skoj och Åsa hade köpt ormskinsleggings vilket jag blev mäktigt imponerad av. Daniel var banbrytare och högg in på en sallad när vi andra tog varm focaccia. Den sköljde han ner med kaffe och 2-8 sockerbitar. Emma pratade mest i telefon vilket var skitirriterande och det fick hon också höra. Då skämdes hon och krömp i storlek i ungefär 5 minuter. Under tiden pratade vi andra om negrer, blinkande kors på taket och kroppsinneboende djur och Daniel hann väl damma av en och annan skröna. Själv blev jag förevigad på kort då jag exponerar mig på mitt mest fördelaktiga sätt. Hänvisar till www.artificialgirl.blogg.se för bild. Åsa brukar annars bara knäppa kort på mat så igår gjorde hon antingen en avvikelse eller så tog hon mig för en bit mat. Ja det var mycket trevligt, mycket trevligt! Jag hann ju dessutom med en bio efter den utsökt trevliga fikan och det här nämner jag endast här på bloggen för att Åsa, Daniel och framförallt TierpEmma ska få reda på vilken film det var. Det var Tvivel, Doubt! Mycket bra. Det blev en djup och härlig analys i bilen på vägen hem som för övrigt korsades av en liten näbbmus.

Oj, de sista dagarna har jag skrivit i början. De SENASTE dagarna menar jag så klart.

Appropå rävar...

Hehe. Gud så bra.


Jag ska be att få ställa upp
med en visa om en tupp,
som var gammal och utsliten,
impotent och väderbiten.
Hönsen klagade och gnällde
för han dem ej tillfredställde.
Dom skrev på en petition:
Ge vår tupp förtidspension!

Vi vill ha en tupp med sting.
Den vi har han är ju ding,
saknar lust och energi,
saknar allt vi är förtjusta i.
Skaffa oss en ny bemanning
annars fixar vi äggstanning.
Se nu till att det sätts fart
ty vi blir desperata snart.

Gammeltuppen fick nog och for
dit där inga hönor bor.
Ingen grät när han for hädan,
en ny tupp var ordnad redan.
Hönsen var så nyfikna så, men
det var lång leveranstid på den.
Men dom fann sig i sin lott,
för dom vänta' på nåt gott.

Tänk, när tuppen äntligen kom
hönsen blev som galna dom!
Vilken kam han har - nu står den!
Vilken näbb - den e' nog hård den!
Hönsen flängde kring i yran,
tuppen hade ett bestyr, han
men som han var frisk och sund
fick vart höns en kärleksstund.

Men lilla söta hönan Agda
hon blev blåst på ovansagda.
Tuppen skulle just hoppa på'na,
Agda titta ur ögonvrårna
men det blev ej som Agda trodde.
Tuppen bara stod och glodde
tills han plötsligt med en snärt
slet en fjäder ur hennes stjärt.

Agdas blod i pulsen brände,
hon stod still, men inget hände.
Flera veckor efter den dagen
var hon den enda oskulden i hagen.
Varje dag i alla väder
ryckte tuppen ut en fjäder
och en dag - det är synd och skam
titta' Agdas rumpa fram.

Agda skämdes och grät och tjöt
var gång tuppen en fjäder snöt
och en dag blev det för mycket.
Agda svek för det inre trycket,
för sorgen och kärlekskvalen.
Nästa gång han kom, blev Agda galen
och hon skrek ut i falsett
Hörru du din jädra sprätt! sa hon.

Nu vill jag ha ett ärligt svar
varför du mina fjädrar tar.
Varför nobbar du mig i ett kör
det du med dom andra hönsen gör.
Tuppen svarade smått generat:
Du, jag älskar dig passionerat.
Allt du ber om det skall du få
men jag vill ha dig naken då!

reven.

Jag fångade en rev en dag men reven gled ur neven fast lika glad för de e jag men gladast e nog reven. Reven rev en annan rev.

Säg ett däggdjur i östergötland som börjar på O! -Oäv. Fattar ni? Hmm...såna här typer av skämt går ju bara hem live liksom, hur listig och slug som en räv man än är. 

Vet ni  vad en ekorre är? Det är en trädlevande gnagare med yvig svans, det har geparden med, yvig svans alltså. Så skillnaden är alltså lätt. Den ena är i trädet, den andra sitter under. Ibland i gymmet så säger instruktören att man ska dra in svansen. Jag blir så förvirrad då. Alltså, tror hon verkligen att vi är små ekorrar allihopa?

Shit asså, nu håller mamma på med elaka katten svea. svea är en sån där katt som man aldrig förstår sig på. alltid skygg, håller sig alltid undan, så i går när jag satt i vårsolen och gottade mig i strindbergs kärlekskval kommer hon, stolt som en tupp och mallig som en gädda och kråsar och har sig. hon passade på att ta sig ett sandbad där mitt framför ögonen på mig vilket jag såklart förstår är ruskigt skönt, för att sedan TRO'T ELLER EJ OCH KORS I TAKET!!!!!! hoppa upp i mitt knä och kurra, fjäska och kråma sig och riktigt njuta av mina kel. Det är en sån där grej som bara händer en gång så jag såg till att ta vara på tillfället.

Be mera

Bespara
Berika
Bedyra
Berykta
Bevittna
Be
Bekänna
Beklämd
Betyngd

Begagnad

Bedagad

Berusning
Befruktning

Knasig

Men vad hette han, psykologins så kallade urfader? Jag kommer bara inte på det och håller på att bli fullkomligt knaaaasiiiiig här ute i skogen.

Bedagad komocka.

Mycket får man höra när man lyssnar på radio, bland annat att bombmurklan som man, med lite tur kan hitta ute i skogarna, mest ser ut som en bedagad komocka.

Fryser.

Såhär mycket fryser jag just nu:
*_______________________________________________________________________________*
Alltså ganska mycket, på gränsen till fastfryst.

Allas vårt nu är annorlunda än framtidens då.

Allas vårt nu är annorlunda än framtidens då. Jo du Carl-Johan Vallgren, du må ha så rätt och det är inget annat än bevingade ord som petar sanningen rakt i ögat. Men än intressantare är, tycker jag, eftersom att det förgångna vet jag så mycket om men om framtiden vet jag intet; det är att det förgångna, det som en gång var, har mer eller mindre, kanske en  obefintligt liten men också kanske en påtaglig betydelse för nuet medan nuet inte spelar nån som helst roll för det som en gång var.

Eller har jag fel?

Det betyder alltså, enkelt, att nuet kommer påverka det kommande, tack vare det förgångna.

Eller?

Allas vårt nu är annorlunda än framtidens då. Ja. För minns vi verkligen det som var så som det egentligen var?

Idag har jag skrämt pappa.

I eftermiddags ringde jag till min far och underrättade honom om att jag kommer hem i morgon. Han sa: -Menar du allvar eller försöker du bara skrämma mig?
En sån far man har!

Så imorgon kommer jag hem till Gefle och mitt kära Trödje. Jag hoppas att det är nån som vill ses? För jag kommer ju hem för mina Gävlevänners skull! Och lite för att jag är så jävla utfattig så jag kan kallas fattiglapp hehe :)

Tänka.

Häj. Jag tänker på luftslott och oändliga korridorer.

Ibland när jag tittar på ett ett hus eller vad som helst som är befolkat tänker jag att där är det jättemånga människor som tänker på många olika saker och då undrar jag ju såklart på vad de tänker på. Sånt är läskigt att tänka på tycker jag.

Ska man bli med fransman kanske?

Idag på tunnelbanan stannade allt upp och jag fick ögonen på ett riktigt praktexemplar till man. Min förtjusning höjdes ytterligare när jag insåg att han inte var något mindre än en livs levande fransman. Tänk er en chokladpralin, en sån där riktig som bara smälter i munnen. Så var han TROTS att jag bara fick titta på honom. Kanske man ska bli med fransman ändå? En mustig fransman för att kvirla till livet lite.

RSS 2.0