Goodbye hemtenta!

Gissa vem som har skrivit klart hemtentan då? Jag är en fena på att skriva hemtenta, speciellt under press. Nu saknas bara en tjusig utskrift men det fixar sig i morgon. Eller i mÖra som värmlänningarna säger. Shit vad soft nu kan jag ägna kvällen åt en svängom på SATS, 

hemtenta ja...

Ja men vad sjutton...insåg att jag bara har en halv fråga kvar och vad innebär det? Jo, att Carin börjar MASKA, pilla på annat, ringa mamma, maila kompisar, dricka medtaget kaffe eftersom jag plötsligt började känna mig såååå trött och utsliten. Försöker spana på killar men jag ser inga som duger. Jag satte mig strategiskt i bibliotekets dunklaste vrå för jag vet att jag lätt tappar fattningen och koncentrationen om det struttar förbi snygga killar hela tiden. Tomtarna håller käften varjefall, de kände nog hur mina blickar skar i deras ryggar. Eller så läser de min blogg? Isåfall är det nog bäst att låtsas att det regnar, hålla sig iskall med andra ord. Ok, nu går jag in i dagens andra studiefas. Lite mer kaffe bara. En slurk. caffè semifreddo, il caffè adatto agli studi. 

Uuuh, nu kom jag precis på att jag inte gillar killar som inte lyfter på fötterna. Nä lite mer stil skare vara. Skare? Ligger inte den på snön?

hemtenta

Ok, idag är mitt främsta aim att skriva klart hemtentan, klarar jag inte det har jag förmiddagen på mig imorgon men den vill jag helst ägna åt andra saker. Så om nån vill slå vad om jag kommer klara det eller inte är det bara att börja budgivningen när helst det behagar!

Det är lite snö här i Karlstad också, fast det känns som att snö och vinter inte har riktigt samma funktion här som hemma. Alltså, skidor och grejer är ju hemma i Gävle, när snön faller i Karlstad håller man bara tummarna för att cykelbanorna trots allt håller sig svarta så man kan cykla. För att på så släpp slippa onödiga kostnader som bussbiljett under dagtid. =) Om man ska tro Aftonbladet och andra underhållningsblaskor vinner man ju på det hälsomässigt också. Fast framförallt går det fort. In till Karlstad också. När man ska tillbaka har man ju värsta mördarbacken från Kroppkärr ända fram till Kronoparken. Fast för oss som cyklar ofta är ju mördarbacken e bagatell (utom efter spinningen). 

Ok, dags att ta tjuren vid hornen igen och avsluta hemtentan. Fast först kanske man skulle ta ett utvecklingssamtal med tomtarna här bredvid mig som inte har fattat att vi sitter i ett BIBLIOTEK där man normalt sett pratar med SMÅ BOKSTÄVER. Jävla apor.....men jag ska ge igen sen. He he he

peruanska paket och lite annat smått och gott

"Har du vecklat ut antennen Carin? Med den där kan du säkert pejla in en och annan utomjording!" Så sa mamma när jag fick på mig mössan idag. Det var ju vår i Karlstad när jag åkte därifrån så jag tog inte med mig nån mössa, i Gävle mötte jag som sagt vintern och då får man laborera med de kläder man har kvar här. Då kan man se ut exempelvis på det här viset när man går på vinterpromenad till Silverbäckarna med Elin. Snön såg så inbjudande ut idag att vi la oss i den, det är bäst att ligga i snön, den är värsta bekvämlish. Promenaden gav förresten upphov till en frågeställning:
1. Låg svanarna i en isvak eller hade de frusit fast? Eller låg de PÅ isen? 
2. Bilen på parkeringen.....jordens mysterium!! Det var plogat runt och UNDER den men det låg en meter snö PÅ den. Det blev en alldeles för svår ekvation både för mig och för Elin så vi försöker bara förtränga att vi faktiskt såg FENOMENET. Hur kan man ploga under en bil utan att flytta på den?? Argh, jag får gråa hår bara jag tänker på det. Jag måste radera ut bilden från min näthinna och bränna bort minnet. 
432951-20
Efter långpromenad åt vi lunch till min 25-årsdags ära (som iofs inte inträffar förrän nästa måndag men då är Elin i Linköping och jag i Karlstad) Jag meckade vitlöksbröd och spenat-valnöt-grönmögelost-honungssallad och halvtorr engelsk cider och Elin smörjde kråset. Egentligen skulle vi fira imorgon men jag var så nyfiken på mina peruanska presenter så jag passade på att tidigarelägga det hela. Fast vi ska fira med en till lunch i morgon =) Och mina presenter var: Rosa benvärmare av upalupa-djurull. De heter inte upalupa men jag fick självklart korvstoppning i minnesapparaten precis NU. Men ni vet, såna där lamaliknande djur. Sen fick jag ett halsband och armband i rosa sötvattenspärlor (Elin har fattat vilken färg som går hem i Carins värld) SÅÅÅÅÅÅ fina!!! Sist men inte minst fick jag ett peruanskt lerkrus som en peruan-som-inte-ser-ut-som-en-indian har gjort. Jätte-jättefint. Såna grejer älskar jag. Elin känner mig ganska bra vid det här laget, hon har ju snart känt mig i 25 år =)

Hehe, jag masade mig ut och åkte skidor igår men GUUUUD vad jag förbannade min egen envishet i samma stund som jag stack ut näsan genom dörren, fy sjutton vilken snålblåst det var, spåren snöade igen direkt bakom mig och det var skitjobbigt. Tillslut vände jag och åkte hem men vad gjorde jag när jag kom hem då? Vända och åkte lika långt igen och då var jag riktigt, riktigt sur och grinig på mig själv. Tänk om den där envisheten kunde slå till i lite viktigare sammanhang också!! Jag åkte skidor idag också, det var ju strålande väder och ett riktigt nöje från början till slut, fast jag blev ihjälskrämd då det plötsligt mitt i skogen dök upp fyra bisonoxar som galopperade emot mig. Jag visste inte vad jag skulle göra så jag låtsades att det regnade och vinkade snällt tillbaka när de passerade mig och sa hej. 

...okej.....det var inga bisonoxar, det var fyrhjulingar. 

Om jag någonsin vinner såna där byxor med fickor som alltid är fulla med guldpengar ska jag fråga om jag kan byta byxorna till en säng och guldpengarna till karlar =)

...paus...

Ja nu hamnade jag här igen. En del av min kurslitteratur ligger som nätupplaga via universitetsbiblioteket, det är så jävla drygt att sitta och och och läsa på datorn, dessutom förbannat lätt att glida in på andra sidor. Ibland, när jag av misstag skriver till exempel och två gånger på rad av misstag får jag tvångstankar och måste skriva det flera gånger. Normalt sett brukar jag sudda alla bonus-och så texten ser normal ut men det är ju bara påsk en gång om året så jag låter bonus-och:en stå kvar. Just nu vräker snön ner här, jag börjar fatta hinten från vädergudarna, jag är tydligen så extremt osexig att de bullar upp med tonvis av snö så jag ska få all möjlighet i världen att få åka skidor och bli sexig. Fast de verkar inte fatta att jag har bara idag och imorgon på mig att åka skidor och vräker det på det här sättet blir det ingen skidåkning idag heller =/ Fast. Jag är varken en vekling eller rädd för lite snö så jag kan nog trotsa snöstorm och snålblåst och ska säkert kunna smita ut utan att mamma ser.

Men ska kristna högtider verkligen vara på det här viset när man pluggar? Hela julen gick också åt till plugg. Det är rent ut sagt för jävligt. Man vet ju vad man har att vänta sig till pingst. Sen kan jag inga fler kristna högtider förutom midsommar ;P Midsommar förresten, det har jag inte firat sen..............sen stan brann verkar det som....jag minns ärligt talat inte, jag tror jag har missat midsommar tre somrar i rad, om inte fyra? Eller four som de säger i england. När jag var liten band mamma alltid en blomsterkrans åt mig på midsommar sen kom dem med traktor och skrinda och plockade upp oss barn här i Trödje och skjutsade ner oss till Silverbäckarna, vid havet alltså, där det bjöds upp till dans och chokladhjul =) Det var kul och jag vann alltid en twistpåse men den fick man väl under hot och förtryck lämna ifrån sig till storebror. Han är snällare nu. 

Nej nu ska jag ut och jaga påskhare!

K*k-plugg-påsk

Den här påsken är toppen förutom att det är en k*k-påsk för jag måste plugga. Hur jävligt som helst. Och Elin är hemma och det är snö ute och hundarna tjatar och vill ut och jag måste plugga! Kan det bli mycket k*kigare? Ja, om man drar hem 8-10 killar på samma kväll så... Öh? Äh, jag ger upp, skallen korkar igen. Och varför? Jo för att jag har pluggat hela dagen och måste FORTSÄTTA med det! Dessutom är mina höftböjare helt mördade för igår var jag ute i riktig Mattias Fredriksson-anda och skidade runt i skogen =) Hur kul som helst fast jag var ju inte lika sexig som Mattias. Man kanske måste åka mer skidor för att bli det? Hehe, då ska jag passa på att göra det idag och dessutom få en lång och skön paus från pluggeriet. Skit samma om höftböjarna tar stryk, de ska väl veta att de lever? Det verkar inte bara vara jag som vill att jag ska bli sexigare eftersom vädergudarna hjälper till att fylla på med snö härute i skogen. Tack och bock för det!! Ja nu känns det lättare igen, en timmes plugg till sen ska jag spänna på mig vasaloppsskidorna och glida iväg ut i skogen =)
Igår var jag på peruansk middag hemma hos Elin, hur gott som helst! Hon har precis kommit hem från sin resa från peru så vi tittade på alla fina kort också. Också tävlade vi i singstar med lillasyster stina och lars med flickvän. Sen så klinkade jag lite piano och sjöng lite med lillstina innan det var dags för mumsigaste maten. Det är alltid så underbart att träffa Elin, vi är oftast ifrån varandra flera månader i sträck men när vi ses är det som att tiden stått still. På måndag innan jag åker hem till Karlstad ska vi fira min födelsedag för hon har tydligen köpt peruanska presenter till mig JAG ÄR SÅ NYFIKEN SÅ JAG HÅLLER PÅ ATT DÖ!!!! =)

Lilleman eller Idioten eller Zorro har fått ett fjärde namn. Han äter som en häst men är vrålspinkig så nu kallar vi honom för Benny.

Dusch-kurs

Jag har precis blivit informerad om att jag ska få gå dusch-kurs imorgon med mamma. Anledningen är att varje gång jag duschar här hemma blir det översvämning i badrummet. Jag kan ju inte förneka att jag inte har märkt det men kan inte heller påstå att jag störs av det och måste dessutom tillägga att jag faktiskt brukar försöka styra ner vattnet i avloppet efteråt för att undvika eventuella vattenskador eller att mamma eller pappa ska halka och slå sig. Eller ännu värre att vattnet ska frysa till is för då måste man ju snöra på sig skridskor varje gång man ska på toa. TROTS alla mina åtgärder efter varje dusch för att minska all nekativ påverkan tycks det inte duga åt min kära mor så därför har hon inte bara erbjudit utan till och med påtvingat en dusch-kurs imorgon. Jag som trodde att man skulle få lugn och ro här hemma. Gud så fel jag hade. Ack du tunga värld!!!!

Jag hoppas det ingår fika i dusch-kursen.

Idag var jag hemma hos Sara och fick broccolisoppa, värsta gott! Och lilla Ella var alldeles bedårande söt, hon har världens gulligaste lilla näsa! Åh, hon är så söt så jag blir alldeles prillig. Jag hann med afrikansk dans också idag, det var hur kul som helst. Man fick ju spela apa en hel timme. Fast jag kan ju erkänna att jag spelade inte så mycket, jag körde på ren känsla ;)

Hehe, jag träffade min gamla lärare Rune från den tiden jag gick på Trödje skolan, alltså i småskolan. Han var sig lik och skjortan hade han inte bytt ut ;P

Appropå Trödje och småskolan, det var Påskkärringar här idag, fast jag var ju hos Sara då så jag missade tyvärr. De hade räckt fram ett vadderat kuvert till mamma men hon hade glömt att öppna det medan de var här för de hade fullt upp med att hälsa på hundarna, sen hade de fått en varsin tia för vi hade inget godis och där räckte det för mig för att skrika rakt ut. En tia???? Det innebär alltså att numera är den där tanten på Tittmyrvägen 52 erkänd som snålkärringen. Fan hon kunde väl gett de en riktig slant, eller en hallonkaka eller frukt eller vad som helst. Sen är det inte ens sant att det inte finns godis i huset för jag har sett att det ligger TVÅ chokladkakor i skafferiet. Det vadderade paketet glömdes bort men påträffades och öppnades under kvällen. Och gissa vad...de två små påskkärringarna hade gjutit en fruktkorg, en påsktupp och ett påskägg i gips som de dessutom hade målat, det var så himla gullig och avancerat. På min tid ritade vi bara påskkort föreställandes elaka häxor med svarta katter i bak på kvasten och en tekanna i fram ur vilken det rök nån oigenkännerlig och oidentifierbar rök och i bakgrunden skymtade blåa kullar, dvs Blåkulla. När mamma hade öppnat paketet fick hon så dåligt samvete för att flickorna eller kärringarna eller vad ni nu vill, inte hade fått mer än en varsin guldtia. Men tänk er deras besvikelse då! Allt detta jobb för en sketen tia var. Vad får man för en tia? Inte ens en serietidning. Nä det var snålt. Själv fick jag en hel hårklippning idag och god lunch. Utan att vare sig gjuta gips eller måla. He he he he he.......


Ballerinahund

hehe. Det står en liten asterix-kompis här på bordet och jag fick precis dess bakomliggande historia; Mamma var i Stockholm och sprang in på Mc Donalds och beställde en liten hamburgare och en liten dricka. "Sen fick jag det i en sån där löjlig barnlåda. Asterixgubben följde också med." Sen skrattade hon så där hjärtligt som jag trodde att bara min mamma gör men som jag hela tiden kommer på mig själv med att också göra så man hela tiden måste kväva skrattet för att undvika att alla inom en radie på 30 meter ska få tinnitus. Ibland skrattar jag så högt att jag bara vill sjunka genom jorden men det är svårt att förändra sitt skratt och jag vill ju inte sluta skratta bara för att att att att jag skrattar fult. Hellre skrattar jag fult än inte. Ett liv utan skratt förlänger ju inte livet, fast det finns säkert andra åtgärder att ta till. 

Lilleman, även kallad Idioten och ibland Zorro, lillvovven alltså, jag undrar vad som rör sig i huvudet på honom. Tur att han är en hund för om han hade varit en människa då hade han varit en sån där dryg och jobbig snubbe som ingen orkar med, som folk UNDVIKER för att slippa en jobbig människa. Nu är han som tur är hund och mest bara charmig, han är så SÖÖÖÖT. I morse när jag vaknade kom han och mötte mig i dörren, sedan dess har han suttit som en kardborre på mig utan att avvika en sekund. Han är med överallt, kliver på mina fötter, rör sig när jag rör mig och står still när jag står still. Med tanke på det tänkte jag att jag skulle testa honom så jag drog på mig en ballerinaklänning och snörde på mig ett par ballerinaskor och gissa vad hunden gjorde.....??????? Han dansade som värsta svanen i Svansjön (lite kortare hals bara). Alla piruetter gjorde honom dock så yr i huvudet så både ett par vaser och en golvlampa rök och vi fick ringa in Gävles artilleri för att få stopp på dansandet. De stormade in här och kastade sig platta över hunden som med blossande kinder kröp ur klänningen och låtsades som att det regnade. Sen bjöd han herrarna på konjak och cigarr och vi har huset fullt med stora starka karlar. =) Jippi.

Snö i Gävle

Uj vad skönt, nu är jag hemma i Trödje hos mamma och pappa. Sitter och väntar på att spenatlasagnen ska bli klar. mums! Det bästa med att komma till Gävle är att här finns det SNÖ! Varför har ingen sagt det till mig? Det blir till att spänna för skidorna imorgon bitti och klämma iväg i spåret. Wee vad kul! Jag har längtat i två år efter att få åka längdskidor och nu ÄNTLIGEN! Lyckan är total och kompakt. =) Fast det får bli en tidig tur eftersom jag ska på afrikansk dans med mamma klockan tolv och sen ska jag för'ädla eftermiddagen med ett besök hos Sara och Ella för att sedan älga iväg till hårfrisörskan och korta av manen cirka 10 centimeter. Dessutom kommer ELIN hem imorgon =) Det är så underbart att komma hem för det händer alltid så mycket roliga saker. Också har jag ju vovvsen som är helt bäst, speciellt lille idioten som inte för inte kallas just Idioten. Miss the kiss Zlatan har jag inte sett till, inte Svea heller men jag får väl muta dem med grädde så kanske de struttar fram.

Nu ska jag på kattjakt...


Gnocchi

Idag är mina trampdynor dödade för igår hade jag mina nya mördarskor på mig. Det är inte så smart att dra på sig högsta klackarna, dra till Nöjesfabriken och rocka järnet hela natten i nya skor. När jag kom hem i natt och tog av mig pjucksen kunde jag typ inte sätta ner hälarna i golvet, sen fick mina fötter sova på en kudde inatt. Sen fick de morgonmassage. Stackars fötter som får utsättas för ren och skär terror och tortyr på lördagsnatten. Fast vi hade så jäääävla kul så det var det värt =) 
Det hanns med en fancy middag hemma hos mig igår också. Jag meckade ihop egna gnocchi (som tog typ 102 år att göra) en egen spenatsås och sallad på ruccola och marinerade cocktailtomater. Det var italienskt =) För det är ju det enda jag kan =) Gnocchi är såååå gott men jag envisas alltid med att göra dem själv, så står jag alltid där och svär och spottar och lovar mig själv dyrt och heligt att jag ALDRIG MER SKA GÖRA GNOCCHI. Sen går det ett tag och så får jag för mig att det skulle vara gott med gnocchi. Så börjar det om. Man kan göra egen spaghetti också. Om man vill fortsätta på temat ful mat. För gnocchin var ful. Jag skippade den estetiska biten ;)

Gud vad knäppt. På höger sida om universitetet är det dimma, på vänster sida är det inte dimma. Fast det är klart, om jag vänder på mig är dimman på vänster sida. Eller bakifrån.......stööön....jobbig jag e. Nu e jenny här, vi ska plugga.

En hyllning till snygga killar

Idag blev jag både frälst och förälskad av en snubbe som skulle pracka på mig sånt-där-vad-det-nu-heter som jag inte kommer på nu vad det heter!!! Så jag kan surfa hemma utan sladdar och grejjer. Jag var ju på jakt efter ett bra sånt erbjudande och killen var ju så snygg så jag tacka ja och var glad =) Jag tänkte fråga om killen ingick i priset men han hann börja flirta före. Uuuuh. Ni vet hur en grekisk gud ser ut va? Det gör den här killen också. Det är inte första gången jag köper nåt för att försäljaren är snygg. Iofs behövde jag ju det här men om alla försäljare var snygga skulle jag ha så mycket grejer!!! =) Eller som när man står i baren och bartendern är snygg också köper man det dyraste för då kanske han gillar mig mer. =) Skoja bara. Det brukar fixa sig ändå och jag gillar inte barmen i Sverige. 
Jag håller på med derivata på matten. Det är jättekul. Tycker sånna som har en skruv lös. Själv tycker jag att derivata är ett begrepp som är både omöjligt att förstå och ONÖDIGT eftersom det förpestar min tillvara, kommer också så göra de närmaste månaderna. Fast inte i påsk för då ska jag hem till hederliga Gefle. Jääää. 
Men snygga killar alltså......det är det bästa jag vet. Jag skulle kunna göra en lista på alla, fast den skulle bli så lång att den aldrig tog slut. 

Grått i Karlstad

Idag är det en ovanligt grå söndag här i Karlstad eller åtminstone onödigt grå. Gråheten är så intensiv och kompakt att min grådaskiga hy får kraftig konkurrens. I och med det gråaste tänkbara vädret tog jag tillfället i akt att traska till skolan för att plugga till morgondagens stundande seminarium. Jaaa. Jag hade med mig två morötter i matsäck men dem hann jag äta upp inom 10 minuter efter att jag kom. Jag var så sugen. =) Morötter rimmar på fötter. Apropå fötter ska jag cykla till SATS sen och gå på body balance. Fast jag kommer säkert gå på pump i stället som är lite mer synonymt med action, men jag ska försöka gå på body balance, det skulle nog min kropp må bättre av idag. Hehe SATS är värsta bästa flirtingstället Ojoj jag blir yr i huvudet av alla män när jag är i gymmet. Kan man få dem allihopa? Det är tur att det finns gym i Karlstad så man kan motverka alltför stor viktuppgång på onsdag och torsdag då jag ska hälsa på min kära mormor Svea. Det är alltid kul att vara där för hon blir så glad så hon spritter men hon dukar upp bullar och kakor i kapp med ett gödningsläger. Och nu är hon superlycklig, mormor, för jag ska äta fisk fram till påsk vilket innebär att hon får bjuda på lax och det gillar hon. Då slipper hon koka rotmos och fundera på var hon ska greja för vegetarisk mat till mig + att hon slipper fråga 302 gånger om jag inte vill ha en pannbiff ändå. Och bara för att jag äter fisk fram till påsk så betyder det inte att jag ÄTER fisk utan, eller ööh? Hur förklarar jag mig nu??? Nu har jag snärjt in mig. Med inte ÄTER menar jag hemma hos mig, hemma på Frödingshöjd där är det vegetariskt eller rättare sagt veganskt som gäller MEN jag kommer äta fisk när jag hälsar på mormor för då blir hon glad + eventuella gemensamma middagar innan påsk får innehålla fisk men DET FRÄMSTA SKÄLET till att jag ska äta fisk fram till påsk är för att mamma har lovat mig att OM jag äter fisk i påsk så ska hon ta med mig till fiskerestaurangen i Utvalnäs när jag kommer hem. Jippi =) Killen där är ju så söt så jag bara döööööör så då kan man väl offra sig lite och tillföra lite fisk till kroppen  =)  Och middag med mamma och pappa är bara bäst, fast bästast är det när mamma lagar själv, hon är grym. Alltså, jag äter gärna fisk, det är gott, men jag får så dåligt samvete. Och käkar jag fisk kan det medföra att jag på så sätt bidrar till extrema miljöföroreningar och det vill jag inte.
Ok, nu har jag suttit här och lagt ner en hel timme på att BÖRJA plugga kanske man ska ta och greppa tjuren vid hornen så man får nåt gjort. Bra idé. Jag matchar förresten gråa Karlstad med min gråa klänning idag. Genomtänkt till tusen. 

Matteprov

Alltså, idag är jag mållös. Idag försov jag mig som ren konsekvens till att jag inte sover på nätterna. Igår somnade jag ialla fall tillslut men jag vaknade inte av någon av de två väckarklockor jag ställt eftersom jag hade matteprov på morgonen klockan 08.10. Jag vaknade kvart i tio. Och när jag insåg att jag försovit mig sprutade tårarna som en fontän ur ögonen på mig. Hur ska jag göra för att sova?!?!?! Jag pallar inte längre, ingenting fungerar ju. Jag vill bara sova så jag slipper alla vidriga konsekvenser av sömnbrist och idag av att jag FÖRSOV mig. Jag brukar iallafall vakna när klockan ringer men just IDAG knoppade jag som värsta törnrosa. Jävla skit. Cazzo. 

Jag fick i alla fall gratis fika i skolan. Och en kram av Anna. Annas kramar är bästast. 

*

Ja ni har väl hört att terrorattacken 11 september inte var en terrorattack utan ett knep för att tornen var för dyra att reparera. Jag det är vad Marion Cotillard tror. Och inte tror hon att människan har varit på månen heller fast själv verkar hon befinna sig uppe bland molnen.

Jag är så JÄVLA nervös och stressad och spänd. Imorgon är det matteprov och jag blandar i hop allt och förstår ingenting och ser bara siffror som flyter runt som en massa på pappret. Det är en teoretisk omöjlighet att jag ens får in två poäng på det här provet. Det hade varit lättare att åka Vasaloppet, då hänger det bara på vallan.

RSS 2.0